De nieuwste interieurtrends voor jouw perfecte parketvloer!

Posted by

Wil jij graag een parketvloer bestellen? Zoek je inspiratie om jouw huis te voorzien van een prachtige vloer die helemaal aansluit bij de laatste trends? In dit artikel ontdek je de nieuwste interieurtrends voor parketvloeren die jouw woning zullen omtoveren tot een stijlvol geheel!

1. De opkomst van natuurlijke materialen

De laatste tijd zien we steeds meer natuurlijke materialen terugkomen in het interieur. Dit geldt ook voor parketvloeren. Natuurlijke materialen zorgen voor een warme en uitnodigende sfeer in huis, en zijn daarnaast ook nog eens duurzaam.

a. Houtsoorten en afwerkingen

Er zijn veel verschillende houtsoorten en afwerkingen beschikbaar voor parketvloeren. Van licht eiken tot donker wengé, en van een matte tot hoogglans afwerking: de mogelijkheden zijn eindeloos. Zorg ervoor dat je een houtsoort en afwerking kiest die aansluit bij jouw persoonlijke smaak en de stijl van je interieur.

b. Milieuvriendelijke opties

Steeds meer mensen kiezen voor milieuvriendelijke opties bij het inrichten van hun huis. Ook op het gebied van parketvloeren zijn er duurzame keuzes mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor FSC-gecertificeerd hout of ga voor een vloer van gerecycled materiaal. Zo draag je niet alleen bij aan een mooi interieur, maar ook aan een beter milieu.

2. Kleurentrends en combinaties

Kleuren spelen een grote rol bij het creëren van de juiste sfeer in huis. Daarom is het belangrijk om bij het kiezen van een parketvloer rekening te houden met de kleurentrends van dit moment.

a. Warme en koele tinten

Een van de kleurentrends die we tegenwoordig veel zien, is het gebruik van zowel warme als koele tinten. Denk bijvoorbeeld aan een warme eiken parketvloer in combinatie met koele grijze of blauwe muren. Dit zorgt voor een interessant en stijlvol contrast in je interieur.

3. Patronen en legmethodes

Naast kleuren en materialen, speelt ook het patroon van de parketvloer een grote rol in de uitstraling van je interieur. Er zijn diverse patronen en legmethodes mogelijk, waardoor je jouw vloer helemaal kunt aanpassen aan jouw wensen.

a. Visgraat en Hongaarse punt

Visgraat en Hongaarse punt zijn twee klassieke patronen die de laatste jaren weer enorm populair zijn geworden. Deze patronen geven je vloer een chique en tijdloze uitstraling en passen in vrijwel elk interieur. Dus, parketvloer bestellen? Neem zeker een kijkje bij Laminaatenparket.nl en ontdek de vele mogelijkheden!